phone+36 30 457 7059

webOnline bejelentkezés

A manapság használatos legkorszerűbb anyagokkal és technikával a tömések gyakorlatilag észrevehetetlenné tehetők.

 

A fogszuvasodás01
A fogzománc az emberi szervezet legkeményebb szövete, amelynek felszínén állandó biológiai folyamatok zajlanak. Ez elsősorban azt jelenti, hogy az ásványi anyagok (főleg a kalcium és a foszfát) ki-be áramlanak a fogzománc külső rétegeiben. Ezt a folyamatot de mineralizációnak vagy re mineralizációnak nevezzük, attól függően, hogy az ásványi anyagok kioldódnak vagy visszaépülnek-e. Ha a fenti folyamat egyensúlya felbomlik, a fogzománc elszíneződik, majd szétesik, és a fogfelszínen üreg képződik. Ezt nevezzük fogszuvasodásnak. Ennek kezelése során a fogorvos a sérült felszíneket fúróval kitisztítja, majd az üreget betömi.

 

Foglepedék
A fogak felszínét ragadós filmszerű anyag az úgynevezett foglepedék borítja, melynek főbb alkotóelemei a nyál a baktériumok az ételmaradékok és egyéb, nyálban oldott anyagok. A fogfelszínen tartósan jelen lévő lepedék savképző baktériumai felelősek a fogszuvasodás kialakulásáért. Az ínyszélen található lepedék savképző baktériumai ínygyulladást okoznak. A foglepedék kizárólag mechanikus tisztítással, azaz fogkefe és fogkrém segítségével távolítható el, de pár óra múlva újraképződik, ezért van szükség az állandó, rendszeres fogmosásra.

 

Esztétikus tömések 03
A manapság használatos legkorszerűbb anyagokkal és technikával a tömések gyakorlatilag észrevehetetlenné tehetők. Ehhez természetesen nem elég fogszínű töltőanyagot használni, a fog eredeti kontúrját, rágófelszínét formailag is helyre kell állítani, csak így várható el a tökéletes esztétikai eredmény.
Technikailag két módot érdemes megkülönböztetni. Az egyik esetben a tömés a rendelőben készül, olyan anyagból, amely speciális hullámhusszúságú fényre köt meg. Nagy előnye, hogy azonnal terhelhető, nem kell várni, amíg megköt.
A másik módszer az ún. inlay, vagy betét. Ebben az esetben a fogról vett lenyomat alapján a technikai laborban készül el a tömés, amelyet „csak” be kell ragasztani. Anyaga lehet porcelán, vagy arany. Nagy előnye a pontosság. A beragasztás után nem terhelhető azonnal, meg kell várni a ragasztócement kötését.

 


Fogzománc megerősítése
Fluorbevitel iontoforezissel - Egyenáram segítségével fluort juttatunk a fogakba. A fluorral telített zománc lényegesen ellenállóbb a fogszuvasodást kiváltó hatásokkal szemben. A beavatkozás rövid ideig tart, teljesen fájdalommentes és már 6 éves kortól alkalmazható.

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérem adja meg a nevét!

Kérem adja meg az e-mail címet!

Kérem írja le a kérdését!

 

Minden jog fenntartva 2017 Traum Dental Kft.

virag

×
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.További információ
Elfogadom